torsdag 28. april 2011

Kirsebærblomstring












 Kirsebærblomstring i Kungsträdgården, Stockholm.

Vakkert!

onsdag 20. april 2011

God påske


I morgen drar jeg til Stockholm - så da blir det en liten bloggpause på meg.

Ha en riktig fin påske!


PS: Hos varehuset PUB finnes det en egen House Doctor-butikk! Jeg tar med stooor koffert ;-)

lørdag 16. april 2011

Helg og hagejobbing






Denne solfylte og herlige helga skal benyttes til å rydde opp i hagen. Det er ikke store hageflekken vi har, men det er utrolig hvor mange sekker avfall man klarer å karre sammen. Da vi tok over huset for et år siden stod det i prospektet at hagen var "pent opparbeidet", men meglerspråk er jo som kjent noe for seg selv... 

Vi fikk gjort en del i fjor sommer (laget nye bed, plantet bærbusker og revet en avsindig stygg utepeis som ble erstattet med levegger), men det meste av sommeren gikk med til å male hus og garasje. Så nå får jeg ta med meg penn og papir ut og prøve å komme på noen gode hageløsninger.   


Riktig god helg til deg!

torsdag 14. april 2011

Bambisamlingen










Jeg samler på rådyr og andre hjortedyr i porselen. Dette er samlingen min så langt. De er kjøpt på loppis, QXL og bruktmarkeder. Den eneste som er kjøpt ny er den hvite med gullhover som er fra Kvist.

Hva samler du på?

onsdag 13. april 2011

Årets første pelargonia



Et sikkert vårtegn i vinduskarmen; årets første pelargonia har kommet i hus.

tirsdag 12. april 2011

Detaljer fra hobbyrommet

I andre etasje har vi et rom som brukes som gjesterom og mitt hobbyrom. Alt er malt hvitt; vegger, tak, vinduer, dør, gulv, skapdører, lister...ja alt! Jeg liker å ha hvitt som basisfarge, så kan jeg heller gå bananas med andre farger på møbler og tilbehør.
 Fargerikt papir fra Rie Elise Larsen og en bunke med BoligLiv - to danske favoritter!

Dette bordet har jeg akkurat malt lilla og satt ny knott på. Hvis du skal male noe og er ute etter et skinnende blankt resultat burde du prøve Shipolin båtmaling. Den er mye billigere enn vanlig oljemaling, og man ser nesten ikke merker etter penselstrøk i det ferdige resultatet. Men den lukter ganske sterkt, så det er best å kunne stå utendørs eller i et rom hvor man får luftet ut skikkelig.

Hobbymaterialer oppbevarer jeg i gamle Norgesglass.

mandag 11. april 2011

Hummingbird cupcakes





Cupcakes etter oppskrift fra det etterhvert så berømte Hummingbird Bakery med fargerik smørkrem og masse kakestrø! Jeg har ennå ikke fått skaffet meg boka deres som nå også har kommet på norsk, men jeg fant oppskrift her



Noen tips til bakingen:
  • Stek muffins/cupcakes i et muffinsbrett, da unngår du at de "flyter utover"
  • Bruk konditorfarge fra spesialforretninger som Cacas, Kakeboksen eller Panduro - disse fargene er mye mer konsentrert og smaker ikke like mye som de fra vanlige matbutikker
  • Sett sprøyteposen i et glass når du skal fylle den med glasur
  • Kakene blir saftigere hvis man bruker vanlig smør i stedet for smeltet
  • Vanilla extract må ikke erstattes med vaniljeessens - får du ikke tak i vannilla extract er det bedre å bruke vaniljesukker som erstatning
  •  

søndag 10. april 2011

Helgas bruktfunn


Det ble kanskje ikke den helt store fangsten denne helga, men etter å ha besøkt tre loppemarkeder og en antikkmesse ble i hvert fall dette med meg hjem.
Plansjen, brosjen og den broderte duken fant jeg på antikkmessa i Eikhallen. Skål med lokk, "easter chick" i originalinnpakning, Höganäs-krukka og skapet kjøpte jeg på loppis.

Höganäs-krukka må sies å være helgas kupp til 30 kr! Dama jeg kjøpte den av unnskyldte seg nesten når hun fortalte hvor mye hun skulle ha for den, men det var jo tross alt "en litt mer kvalitetsting". På antikkmessa kostet en identisk krukke i litt dårligere stand 250 kr. Et kupp altså!

Skapet hadde jeg tenkt å male kanarigult og bruke som TV-benk, men det er nok litt i minste laget. Kanskje jeg kan gjøre det om til servantskap en gang i fremtiden når badet skal pusses opp.

Riktig god søndag - håper sola skinner der du er ♥

fredag 8. april 2011

Fredagsmiks

En lastebil full av makroner.
Tyllskjørt på et loppemarked i Paris.
Hjerte på stranda.
Denne kaka smakte til og med rosa.
Gammel skoleplansje på soverommet.
Magnoliakvist i full blomst.
Vitrineskapet på kjøkkenet.


 God helg! Og velkommen til nye følgere!

onsdag 6. april 2011

Tallerkenhylle - selvgjort er velgjort





Jeg har hatt lyst til å bytte ut kjøkkenhyllene med en tallerkenhylle en stund, og for å få den i passende størrelse bestemte jeg meg for å lage en selv. Nå er tallerkenhylla ferdig og den måler ca. 90 x 90 cm, har tre hyller til tallerkener/kokebøker og en hylle til nips nederst.
Etter at Fjeldborg-Ingrid tipset om at hun pleier å se etter gamle sengebunner på loppis som hun  lager kasser av, tenkte jeg at det burde man kunne lage en tallerkenhylle av også. 

Rammen rundt er tre hele sengebunnplanker, mens hyllene er de samme plankene delt på langs. Pyntelistene på fronten er kjøpt hos en trelasthandel. Til slutt ble hylla sparklet litt her og der, og malt i tre strøk hvit oljemaling. 

Jeg tenkte jeg for første gang skulle melde meg på en av NIB (Norske interiørblogger) sine utfordringer, og utfordringen for april går ut på å vise frem noe selvlaget. Så da blir altså min egensnekrede tallerkenhylle mitt bidrag.