mandag 27. juni 2011

Regnfull mandag



Hva kan man ta seg til på en regnfull mandag?


 Undre seg over hva man kan bruke den nye dekortapen sin til...


 ...drikke te av en ny fin kopp, og lese fine blader...


...se hvordan det står til med klatrerosene i hagen...


...se på "Leila bakar i Frankrike" - og drømme om sommerferie...


søndag 26. juni 2011

Blåbærmuffins og Leila baker i Frankrike



Blåbærmuffins med smuldrepaideig på toppen kan virkelig anbefales! Jeg bakte disse i går, og oppskriften er fra Leila Lindholms bok A Piece of Cake.

Leila har også et nytt program på TV4+ for tiden; Leila bakar i Frankrike. Dessverre har jeg ikke den kanalen, men alle episodene blir lagt ut på nett-TV. Jippi!

Her finner du oppskriftene, og her finner du programmet.

mandag 20. juni 2011

Fasadebokstav og helgas bruktfunn







Det var denne gamle fasadebokstaven jeg hadde funnet på finn.no, som jeg hentet i Fredrikstad i helga. Den er hele 75 cm høy og 16 cm dyp, og siden s er forbokstaven i både fornavnet og etternavnet mitt måtte jeg bare ha den. Planen er å henge den på veggen i stua. Jeg vil nemlig flytte på en bokhylle og ha en liten skrivekrok i stedet, og over dette skrivebordet (som jeg fremdeles ikke har) tror jeg kjempebokstaven blir fin.

Og samleobjektet jeg fant på markedet i Gamlebyen i Fredrikstad var en oransje bolle fra Cathrineholm. Jeg er egentlig på jakt etter en gul bolle, men kunne ikke gå fra denne oransje. Hvis du er en ivrig Cathrineholm-samler vil jeg anbefale dette markedet, og bruktbutikker generelt i Halden/Fredrikstad-området. Siden Cathrineholm-fabrikken lå i Halden finnes det store muligheter for å gjøre noen kupp i disse traktene.

En fuglebok, to tallerkener og to små kopper med skål fant jeg også.

søndag 19. juni 2011

Gamle Fredrikstad







I går var vi i Gamlebyen i Fredrikstad. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby, og ble grunnlagt i 1567. Det er veldig spesielt å vandre rundt her i de brosteinsbelagte gatene omgitt av grønne voller med et historisk sus i lufta.

I de gamle, skjeve bygningene finnes det små butikker og spisesteder, og hver lørdag (kl. 09-16) arrangeres det marked på det koselige torvet med en rekke bruktboder.
Det ble et par kjøp på meg, blant annet et populært samleobjekt som nesten alltid er å finne (billig) i disse trakter.  

Kan du gjette hva?

Men det var ikke kun Gamlebyen som var formålet med gårsdagens utflukt, jeg skulle også hente noe jeg hadde funnet på finn.no. Hva det var jeg kjøpte viser jeg i morgen sammen med bruktfunnene mine.

onsdag 15. juni 2011

Spisekrok og ny kjøkkenlampe


Her er noen bilder av spisekroken vår. Vi har en delvis åpen kjøkkenløsning hvor spisekroken vender ut mot stua og trappa opp til andre etasje. Stolene er arvet (de hvite) og kjøpt på loppis (den lysegrønne), og bordet er lånt. Slagbenken er Ingolf fra Ikea som jeg har malt blå.   

 Den nye lampa i factorystil er fra House Doctor (ingen overraskelse kanskje, se bare her og her) og gir så fint lys siden den er er blank på innsiden. 

Jeg er fremdeles på jakt etter et teppe til å ha under bordet, og mest sannsynlig blir det et plastteppe - de er så praktiske å ha på kjøkkenet siden de er så enkle å rengjøre.


Og velkommen til nye følgere - nå har det blitt over hundre! Stas!

mandag 13. juni 2011

Mandagsbilder

Det er deilig med en ekstra fridag, og jeg har blant annet brukt helga til å være på besøk og loppis. Når jeg derimot får overnattingsgjester sover de her under denne Hanami-lampa fra Habitat.
 
 Det øverste stoffet i denne bunken er et Liberty-stoff jeg skal sy nye kjøkkengardiner av.

 Jeg har kjøpt nye knotter til vitrineskapet fra Lune Hjem

 Stua vår begynner å bli ferdig - puter, lampe og teppe har kommet på plass og nå er det bare sofabordet som mangler. Det er jeg akkurat ferdig med å male, nå skal det bare få tørke noen dager før jeg kan sette det på plass.

Nips og bilder soverommet.


Nyt fridagen!

tirsdag 7. juni 2011

Lesekrok





På fredag kjøpte vi ny vegglampe fra storfavoritten House Doctor. Lampa ble hengt over sofaen, og fungerer som leselampe.

Og hva trenger man så når man har fått seg en lesekrok? Jo, en selvlaget mintgrønn bladhylle (laget på samme måte som denne tallerkenhylla). Her er det plass til både blader og bøker, og et gammelt bilskilt som en gang i tiden ble "reddet" fra en kjellerbod i Oslo.


Fin tirsdag til deg!