onsdag 14. januar 2009

Franske makroner



Makroner
100 g finmalte mandler uten skall
180 g siktet melis
80 g eggehvite
1 ss sukker
Ca. 30 dråper rød konditorfarge

Bland malte mandler med melis
Visp eggehvitene, og tilsett 1 ss sukker mens du visper fram til marengs
Ha i konditorfarge hvis du ønsker
Vend mandelblandingen inn i marengsen
Ha massen i en sprøytepose med rund tipp
Sprøyt på bakepapirkledde stekebrett store som 20-kroninger
La makronene hvile på brettene til de har stivnet, en halvtime hvis du har tid, eller i hvert fall et kvarter. Slik unngår du at de sprekker
Stek midt i forvarmet ovn ved 175 °C i ca. 11 minutter
Avkjøl på platen


Smørkrem
30 g eggehvite
2 ts sukker
140 g sukker
3/4 dl vann
150 g romstemperert smør i små terninger

Visp eggehvitene, og tilsett 2 ts sukker mens maskinen går
Kok opp sukker og vann til alt sukkeret er oppløst
Hell avkjølt sukkerlake over eggehvitemassen mens du visper
Ha i litt smør av gangen når massen har blitt avkjølt
Det kan se ut som smørkremen skiller seg, men visp videre til den blir glatt og luftig

Legg to og to makroner sammen med en klatt smørkrem mellom
Oppbevares kjølig i en lufttett boks

1 kommentar:

Elise sa...

hei! Hvordan fikk du makronene til å se så jevne ut på overflaten? Da jeg skulle lage disse malte jeg mandlene dobbelt, men de ble allikevel seende ut som kokosmakroner. Har du tips?