tirsdag 16. august 2011

Interiørbutikker i København


I midten av juli var mannen og jeg på en ukes ferie i Danmark. Vi hadde med oss bilen og kjørte først til Skagen, før vi dro videre til Århus, Hornbæk og København. Jeg hadde selvsagt gjort nøye research over hvilke interiørbutikker jeg ville besøke, og her er mine favoritter fra den danske hovedstaden:


Liebe

I Kompagnistræde 23 holder keramiker og kunstner Susan Liebe til. Her finner du hennes egne produkter, men også andre ting som Libertyputer, dekortape, møbler, klær og Rie Elise Larsen-produkter. Susan har en egen blogg, og du kan se bilder fra hjemmet hennes her.I Badstuestræde 17 har retrodronningen Mette Helena Rasmussen sin butikk. Jeg stod og siklet på alle de fantastiske retrotapene og hadde lyst på cirka alle, men tok til fornuft og endte opp med en blomstrete i rosa/lilla/turkis.


 Akimbo er litt av en skattekiste som ligger i Hyskenstræde 3. Her trenger man god tid, for det er kort mellom godbitene som er stablet fra gulv til tak.


Grønlykke


Grønlykke ligger i Læderstræde 3 og 5, og er fylt med puter, tepper, metervare, smykker, skåler og alt annet hva et interiørhjerte kan ønske seg. Se bilder fra innehaver Mette Grønlykkes nydelige hjem her.


Butik NØ 
I denne fargesprakende butikken i  Larsbjørnsstræde 22 finnes bl.a. plasttepper, retrotapeter, voksduker, esker fra House Doctor, knotter fra Anne Black, papir, puffer, og håndlagede tepper. Butikkieren har også en blogg.


Carmen
Carmen i Larsbjørnsstræde 5 er vel streng talt ikke en interiørbutikk, for her går det mest i vintageklær, smykker, sko, og neglelakk. Men den hyggelige damen som driver butikken selger også vattepper, nips, og hjemmesydde puter (bl.a. i Libertystoff). Og de nydelige pompommene i silkepapir som henger i vinduet er også til salgs.


Den Kinesiske Butik
Denne butikken ligger i Rosengården 13 og 14. Her finnes ting til kjøkkenet, lamper, lykter, kinesisk håndlaget papir, vaser, vifter, porselen og mye morsomt dilldall.


Skipper Stoffer
Hjemmesydde Libertyputer finnes i nesten hver eneste interiørbutikk i København, men hvis du vil kjøpe stoff og sy selv er Skipper Stoffer i Gamle Mønt 19 butikken for deg.


Plint
Plint i Købmagergade 50 er et mekka for alle Rice-entustiaster!

Donde-C
 På Vetserbro ligger Donde-C i Vesterbrogade 96. Dette er en fargerik butikk med bl.a.  plasttepper, lysslynger, Rice, Pip Studio, settekasser, puter, knagger og knotter. Bilder fra butikkeier Christina Donde-Christensen sitt fargerike hjem kan du se her.

13 kommentarer:

salige lavendel sa...

Akk så mange herlige og fargerike bilder og butikker!! Takk for gode tips til neste DK tur.

Stine sa...

Ojojoj, her var det mye bra!! Har vært innom en del av disse! Køben er bare herlig!

MøbelPøbel sa...

Eyecandy!!
For et herlig innlegg:) Det må ha vært utroooolig vanskelig å velge hva man skal ta med seg.
Takk for gode tips:) Håper på Køben til neste år<3

Klem

Høytrykk sa...

Takk for tips til flere butikker jeg ikke har vært innom. Dette innlegget lagrer jeg som favoritt i København-mappen min. :)

... sa...

Hei!
Jeg skal til Køben om ikke lenge, så dette var et midt i blinken innlegg for min del!! Takk for at du vil dele!! =)=) Klem fra M

Anne sa...

Sååååå utrolig fin blogg du har, veldig glad jeg fant den :-) Må nok sette av noen timer til å gå igjennom hele bloggen :-)

Mathildes skatter... sa...

Sukk. Nå lengter jeg til Danmark igjen. Jeg og Mannen tok akkurat den samme ruten som dere i fjor :) Og var innom stort sett de samme butikkene.

Johanna Stålros sa...

Åhhh jag vill åka till Danmark NU!!!!! Så mycket underbara butiker du besökt.....kram från en avundsjuk Johanna;)

idyll sa...

Ååååå.. perfekt liste!! Takkar og bukker... Reiser til Køben på lørdag, gleder meg helt SYKT!!!

IJ sa...

Oj, så mange herlege butikkar! Håpar på ein københavntur om ikkje aaaaltfor lenge:-)

Rosa sa...

Jeg vil til København NÅ!!!
Fy søren, så mange lekre butikker, skjønner nesten ikke hvordan du klarte å reise hjem igjen!
*ler*
Men får jo håpe det var litt godt å komme hjem igjen også:-)

Fin onsdag til deg!

Klem, Rosa

Haust sa...

Åh...vakre, herlege København!!! Eg har lyst ut og reise!

Ellen sa...

Ramlet tilfeldigvis innom siden din :). Skal til Køben i desember, så da gleder jeg meg til å besøke de butikkene du har anbefalt!