onsdag 22. april 2009

Fingerheklet sitteunderlag


Via bloggen til Hanne fant jeg jeg ideen til dette sitteunderlaget hos Hildes hekle-strikkeri-hurra. Sitteunderlaget er fingerheklet og tovet, og så sydd sammen til en spiral. Hvem hadde vel trodd at fingerhekling faktisk kunne brukes til noe fornuftig? Ikke jeg..
  
Jeg brukte 5 nøster med ullgarn som tover bra og fingerheklet dem sammen til en lang "pølse". Deretter tovet jeg denne i maskinen sammen med et putetrekk på 90 grader. Da fikk jeg nok til to sitteunderlag som måler 35 cm i diameter.

Det ene sydde jeg sammen med dobbel sytråd. Det andre limte jeg sammen med tekstillim, hvis dette holder seg og jeg finner et tekstillim som blir gjennomsiktig når det tørker (det jeg brukte ble hvitt og man kan se limet noen steder i skjøtene) kommer jeg til å lime de neste jeg skal lage også.

Hvis du har glemt hvordan man fingerhekler kan du se en video her

6 kommentarer:

Pinnepenn sa...

Så kjekt, hvilket garn brukte du. Så fin bloggen din er. :)

Stina Ballerina sa...

Takk :-) Jeg brukte sånt rimelig ullgarn fra Europris og Nille som jeg hadde liggende, husker ikke helt hva det heter.

De hadde tilsynelatende lik farge, men det ene nøstet mistet mer farge under tovingen enn de andre, så jeg fikk et ufrivillig mønster.

Pia sa...

For en fin blogg du har! Jeg må jammen legge deg til i blogglisten min.

Torill sa...

Hei
Det sitteunderlaget var smart, du har blitt en kløpper i håndarbeid.

Magnoliaen blomstrer her også.


Torill

Anonym sa...

Har du prøvd å bruke tovenål for å feste det sammen? Altså tove det tovede garnet?

Anonym sa...

Hadde hørt om tova sitteunderla av fingerhekling, det fant eg jo her, flott. Har et barnebarn som lika og fingerhekla, nå kan ho få laga sitteunderlag til meg, stas!😃