lørdag 28. mars 2009

Hummus og pitachips

Hummus

1 boks kikerter
1 ss tahini 
2 ss olivenolje
½-1 hvitløksfedd
Saften av ½ sitron
Salt og pepper

Hell vannet av kikertene og ha dem i en foodprocessor
Tilsett tahini, olivenolje og hvitløk – bland godt, og smak til med sitronsaft, salt og pepper 
Hummusen skal ha en kremet og glatt konsistens, hvis den blir for tørr tilsettes 1-2 ss av vannet kikertene lå i


Pitachips

Pitabrød
Olivenolje
Salt
Krydder etter eget ønske 

Del pitabrødene i to, dette gjøres enklest ved å klippe langs kanten med en saks. Del så hver halvdel i åtte triangler
Legg trianglene med den glatte siden ned på stekebrett, pensle med olivenolje på den ru siden som vender opp, krydre med salt og eventuelt annet krydder som cayennepepper, paprikapulver, hvitløkspulver, chili etc.
Stekes på 175°C i ca. 10 minutter til de er sprø - hold et øye med chipsene da de fort blir brent

Ingen kommentarer: