onsdag 11. mars 2009

Irish stew

700 g bankekjøtt eller annet grytekjøtt i store terninger
2 hvitløksfedd
2 liter kjøttbuljong
2 ss tomatpuré
1 ss sukker
1 ss tørket timian
1 ss worcestershiresaus
2 laubærblad
1,5 kg poteter
1 stor løk
5 store gulrøtter



Varm smør i en gryte og brun kjøttet – salte og pepre
Ha i finhakket hvitløk og brun i videre i 1 minutt
Ha i buljong, tomatpuré, sukker, timian, worcestershiresaus og laubærblad
Bland godt, kok opp, og la småkoke under lokk i 1-2 timer til kjøttet er mørt

Skrell poteter - de minste kan beholdes hele, mens de litt større deles i to eller fire. Skrell gulrøttene og del dem i store biter på skrå. Grovhakk løken. Brun grønnsakene i smør i 20 minutter til de er gylne. Ha grønnsakene i gryta med kjøttet når det er mørt, skum av fettet på toppen – kok uten lokk i 40 minutter. Ta ut laubærbladet og server med godt brød 

Ingen kommentarer: